I dag gikk starten for Pantaenius Shetland Race 2016!

Like ved Marsteinen fyr, ytterst i Korsfjorden, sør for Bergen gikk starten i dag kl 10:00. På startstreken var det 34 båter, i tillegg til noen skuelystne spekkhoggere.

Det ser ut som årets race blir et raskt race. Under starten var det frisk bris med 8-9 sekundmeter på øst. Det ble slørestart (vind inn fra siden), forteller webmaster Kjell Magne Økland, fra arrangørkontoret til årets race.

Det årlige Shetland Race er stadig like populært blant seilere, og kan være en tøff konkurranse om været skulle viser seg fra den dårlige siden. Racet er internasjonalt kjent og det vises også på deltakerlisten. Totalt er det 9 nasjoner representert blant mannskapet på de ulike båtene og i alt er det 190 personer som seiler på vei over havet til Shetland.

PÅ denne 30 utgaven av årets race forventes de til Lerwick over midnatt, vanligvis tar racet en 25-35 timer, men årets kan bli raskere. Det er noen av båtene som seiler i 12 – 15 knop, så da går det fort, forteller Økland.

Etter det trackingen viser kl.20:22, er allerede noen av båtene halvveis. Sjekk tracking her.
Det er spesielt 4 Class 40 båter som segler spesielt raskt, og ifølge siste rapporter har de raskeste båtene vært oppi 16 knop. Hvis de samme vindforholdene holder seg gjennom kveld/natt kan det bli rekord.

Når alle er ankommet Lerwick blir det nok en heidundrende fest blant deltakerne og medarrangørene i Lerwick Boating Club på Shetland. Vinnerbåten på etappe 1 kan heise det prestigetunge flagget "Bergen Shetland Blue Ribbon"

Klar til start for returen blir lørdag kl:16:00 lokal tid. Det ventes målgang søndag kveld/midnatt ved Marsteinen fyr igjen.

Premieutdeling blir mandag 27.juni kl 19:00 i Bergens Seilforening på Hjellestad.

Les alt om årets race på kommende linker, du kan også følge dem på Facebook
Hordaland Seilkrets - Shetland Race

Pantaenius Shetland Race 2016