2016-06-21-b86f31054aea0ba407f553632db8c113da825467 Flemming Brun Henriksen hos Flow Marine selger mest bruktbåter om dagen, men håper at han i fremtiden kan fortsette å selge nye Bavaria seilbåter selv om Lunde Båt gir seg.

Lunde Båt AS, importør av Bavaria, avslutter driften!

Lunde Båt har etter mange år med svake og negative resultater besluttet at det dessverre ikke er funnet grunnlag for videre drift. Forhandler i Stavanger håper de kan fortsette å selge nye Bavaria seilbåter.

Vi foretar en styrt avvikling, og tar selskapet til skifteretten i dag, forteller May Len Stensaker til Seilas.no. Hun har tenkt lenge på å legge ned driften, men det er først i dag både verftet og de ansatte får beskjed.
 
I Stavanger sitter Bavaria forhandler Flemming Brun Henriksen i det nyoppstartede båtfirmaet Flow Marine. Han forteller at det er ingen overraskelse for han, men da beskjeden kom i dag ble det et lite sjokk allikevel. ”Jeg hadde regnet med at de ville drive ut året”, sier han.
 
Selv har Flemming vært ansatt i Lunde Båt i mange år, og holdt til i lokaler på Grasholmen like utenfor Stavanger. Han var kanskje den selgeren som solgte flest båter etter finanskrisen frem til oljekrisen på Vestlandet, og har bare gode ord å si om May Len Stensaker.  Han synes det i dag er trist at de gir seg, samtidig som han godt forstår valget de har tatt.
 
På hjemmesiden til Lunde Båt skriver de blant annet at Lange garanti- og reklamasjons forpliktelser kombinert med lavt salgsvolum i et presset marked har resultert i negative resultater gjennom mange år.
– Ifølge Seilas.no har Lunde Båt AS tapt åtte millioner kroner på driften i løpet av fem år fra 2010 til 2014.

Selv om et langt båteventyr dessverre er ved veis ende i dag, kan det kanskje for andre være oppstarten på et?  Flow Marine har store ønsker om å fremdeles selge Bavariaseilbåter som forhandler eller importør, tiden vil vise?

-Vi har mange seilbåtaktører som har banket på vår dør, men hjerte mitt brenner for Bavaria, forteller Flemming.
-Jeg er alltid optimist, og ting går seg som regel til. Bavaria har fantastisk kjekke og gode seilbåter som jeg ønsker å selge mer av. Jeg har mange gode følelser rundt Lunde Båt og ikke minst Bavaria.

Flow Marine ble etablert i år, les Båtsans artikkel her.