2011-03-23-18bc12b1c60f6de562bb04b1dcc548a28ac40140 Per Erik Tønnevold, med en av "fiskeskjortene" fåes i et utall farger.

Ikke bare båt – fin i tøyet skal man også være!

Vi treffer den alltid like smilende og blide Per Erik Tønnevold på FirmaFin sin stand på ”Sjøen for alle”. Han er strålende fornøyd over nettopp å ha fått i havn en god kontrakt.

Hvilke klær er dette da? Et helt nytt merke innen maritim bekledning her i Norge – Navnet er Mousqueton og kommer i fra Bretagne kysten i Frankrike og har et bredt utvalg i maritime fritidsklær både for dame, herre og barn. Hoveddelen av kolleksjonen består av 100% bomullscanvas som i enkelte modeller er stenvasket og som kommer i en rekke forskjellige farger og fargekombinasjoner, forteller Tønnevold.

En av skjortene Tønnevold viser oss er den typiske Fiskeskjorte. Modellen er inspirert av de gamle fiskerne i Bretange. Skjorten fiskerne brukte hadde lommene på innsiden, slik at når fiskerne bøyde seg over ripen for å trekke garn skulle de ikke miste alt som var i lommene på sjøen. Knappen i skjorten var også på innsiden, her for å unngå knapper som setter seg fast i fiskegarn.

Kolleksjonen består i mye mer enn bare fiskeskjorter, og her er mange flotte topper, kjoler, fritidsjakker, bukser og bager m.m.

På vegne av Bryggen Båt & Villa Service AS i Bergen og FirmaFin AB fra Sverige har jeg fått gleden av å hjelpe til litt på messen og profilere det nye merke, forteller Tønnevold. Det er FirmaFin AB, som eneste firma utenfor Frankrike, som har fått general agenturet for Mousqueton i Skandinavia.

For de som ønsker å se nærmer på klærne, kan turen innom Pelle P – butikken på Strandkaien i Bergen være verd et besøk. Bryggen Båt & Villa Service AS i Bergen er selskapet som driver Pelle P – butikken og de har også et bredt utvalg av både Holebrook og Gill varer.

Båtsans ser mange plagg her ja, som vi helt klart kan trives i!