Finsk ”Drive” på Sjøen for alle!

Finsk båtproduksjon er kjent for kvalitet, i likhet med Norsk og Svensk. Vi kjenner godt til båtmerker som Targa, Minor, Aquador, Yamarin, Buster m.f. Sistnevnte Buster med aluminiumskrog er en populær landstedsbåt og ikke minst som arbeidsbåt. Aluminium tåler som kjent en ”støyt” og spesielt for dem som vil helt opp i fjæresteinene.

Båtsans treffer Perry den Ouden, salgssjef hos Remvik & Standal, fra Ålesund. Han er på "Sjøen for alle for å hjelpe til på Brunswick Marine’s stand (ingen liten sand forøvrig).

Båten, som denne gangen fanget vår oppmerksomhet, har aluminiumsskrog og er den nyeste fra Fiskars Boats – Drive Daycruiser 66 med aluminiumskrog!

Fiskars Boats er største produsenten av aluminiumsbåter i Europa, og har 35 års erfaring i utvikling og produksjon av motorbåter. Mest kjent er de for Buster, men nå har de samarbeidet med det Svenske Mannerfelt Design Teamet, som har båret frukter.

Perry den Ouden blir ivrig når han snakker om sjøegenskapene til båten. Båten må oppleves i sjøen, Drive har en lang avrundet baug, som gjør at den tar bølgene utrolig fint. Du får heller ingen skvulpe lyd, her er stillegående komfort både fra båt og motor, forteller Ouden.
Videre forteller han at da de testet båten for CE-merke satt de 7 voksne karer i, med 200 hk var det ingen problem med å komme i plan og videre til 40 knop.

Båten er sveiset sammen for hånd, av en fantastisk dyktig gjeng på verftet. Du finner ikke skruer som på vanlige plastbåter her. Hele båten er sveiset og limt sammen, forteller Ouden.  DRIVE er aluminiumsbåter med glassfiber innerliner ("innerskrog"). En unik kombinasjon som gir deg de beste egenskaper fra begge materialene.

Vi fikk også litt utfyllende informasjon om visjonen bak Drive båt konseptet:

Inspirert av sportsbiler og racerbåter!
Hoveddesigneren, Ted Mannerfelt er en erfaren sportsbildesigner, og har hentet inspirasjon til Drive-serien fra sportsbiler. Racerbåter, som er spesialfeltet til Mannerfelt Design Team, påvirket også utformingen.

Fiskars nye Drive aluminiumsbåter vises for første gang fram på vårens båtmesser i Göteborg, Stockholm, Oslo og Helsingfors. De sportsbil-pregede Drive Boats -modellene dekker tre modellserier for båtsesongen 2011: Drive 50, Drive 56 og Drive 66.  

Den minste Drive er årets nyhet for 2011: den er en fem meters moderne Drive Open med to konsoller. Drive 56-modellene, som kom ut i fjor sommer, og som vises på messe for første gang, er åpne båter på 5,6 meter. Midtkonsollbåten Drive Sport Console 56 og gjennomgangsmodellen Drive Convertible 56 har vindskjerm. Til den større, også helt nye Drive 66-modellserien hører de 6,6 meters turbåtene Drive Daycruiser 66 og Drive Hardtop 66. 

Aluminiumsrammen minner om en SUV. Den slitesterke, avstivede bunnen gjør ikke bare båten sikker og stillegående, men også enkel å manøvrere. Drive-båtens styringsrespons er både tydelig og rask. Målet har vært å skape en båt med enestående og sikre kjøre- og bruksegenskaper, men som fornyer den tradisjonelle måten å tenke båt på.   

 
En forhandler i Vest er Bjordal & Madsen, for dem som ønsker å ta båten nærmere i øyesyn.

Eller ta en tur til Sparebanken Møre Arena og båtmessen "Båt & Sjøliv" i april, hvor dere garantert treffer Perry den Ouden!