Navnet på den nye Viksund snekken er TRYGG!

Baatsans snakket med Martin Viksund i går 14.mars vedrørende navnet på den nye snekken. Martin fortalte da at responsen på konkurransen var formidabel, og det kom inn veldig mange kvalifiserte forslag. De hadde noen klare favoritter. Til slutt satt juryen igjen med ti kandidater. I dag kom meldingen fra Viksund: Etter en ekstrarunde med stemmegivning, ble det klart at den nye linjen med Viksund snekker skal hete ”TRYGG”

Avduking av "Viksund 25 Trygg" vil finne sted før åpning av årets "Sjøen for Alle" messe på Lillestrøm. Dette vil skje fredag førstkommende på deres stand B 02 -04 klokken 11.00

Les pressemelding i sin helhet:

Trygghelt til havs – og nå TRYGG!

For litt over en måneds tid siden kunne Viksund med stolthet annonsere at den klassiske
Viksund snekken re-lanseres i ny moderne versjon, i en ny egen produktlinje fra Viksund
Viksund var imidlertid noe usikker på navnet, og fridde gjennom en storstilt navnekonkurranse til det norske folk om å komme med forslag til navn. Responsen på konkurransen var formidabel, og det kom inn veldig mange kvalifiserte forslag. Til slutt satt juryen igjen med ti kandidater. Etter en ekstrarunde med stemmegivning, ble det imidlertid klart at den nye linjen med Viksund snekker skal hete ”TRYGG”!

Trygg - linjen

På seksti, sytti og åttitallet var Viksund med på å revolusjonere norsk båtindustri, med en rekke velbygde og sjøsikre snekker med skroglengde i centimeter som modellbetegnelse, fulgt
av typenavn som Columbi, Goldfish, Frontier og Combi. Dette er navn som lever i best velgående i dag, og ekstra hyggelig var det å se at så mange av disse klassiske navnene fortsatt huskes, og var foreslått til konkurransen. Med lanseringen av den nye Trygg-linjen komplimenterer Viksund vår nåværende produktsortiment. Samtidig så tar vi også opp igjen en suksessformel som tidligere har gjort
Viksund navnet til et kjente merkevarer innen båt både i Norge og på det Europeiske kontinent. Nettopp dette med at Viksund historisk sett var kjent for snekker, og at slagordet siden starten har vært ”Trygghet til havs”, mener vi også gir navnevalget vårt et litt nostalgisk preg.

Bakgrunnen for Trygg-linjen

Bakgrunnen for lanseringen har sammenheng med flere faktorer. Viksund mener å se en tendens blant folk at det å kunne slappe av, roe ned, og kombinere dette med opplevelse er stadig mer verdsatt. Ikke minst tror vi det å kunne kombinere miljøvennlighet, lavt eller intet drivstofforbruk med båtlivet, også er noe som i større grad enn tidligere verdsettes. Med en snekke så dekker man akkurat disse behovene – det enkle båtliv. Samtidig så er mulighetene med vår nye snekke tilstede for større fart, dersom man ønsker det. Nettopp fartspotensiale, kombinert med snekkens sjødyktighet gjør at vi håper og tror at dette er et produkt som har bredere appell i det norske båtfolk – vårt eget lille kinderegg.

Båten vil i løpet av året også komme i ulike versjoner, og først ute er nå Skjærgårdsjeep versjonen. Denne vill etter hvert komplimenteres med en egen pilothus/sjark versjon, en weekend versjon med gode bomuligheter, og en klassisk snekke versjon med vindskjerm. Båten kan også leveres som hybridbåt med elektrisk fremdrift!

Viksund 25 Trygg- avdukes på Sjøen for Alle

Den første båten i ”Trygg ”serien avdukes på Lillestrøm og stormessen ”Sjøen for alle” fredag attende mars klokken elleve. I denne forbindelse så vil båten avdukes av forslagsgiver og vinner av navnekonkurransen. Sånn sett så er det da navnegiver som blir gudfar til den første båten .

Viksund ønsker hjertelig velkommen på Viksunds stand B 02 – 04 klokke 11:00 fredag 18 mars for avdukningen av den nye Viksundsnekken!