2015-11-05-806d00a0c32227805d233707631d0182fde74036 Ikke mange båter igjen i havnen... Joachim Thorrud (tv) og Ørjan Wollertsen (th) i båthavnen på Hjellestad

Mangler Bruktbåter!

Daglig leder Ørjan Wollertsen hos Nautic Norway skulle gjerne hatt flere bruktbåter å selge gjennom vinteren. Vi er helt tom for båter.

Året nærmer seg slutten, og vi har hatt en brukbar sesong, forteller Wollertsen til Båtsans. Vi har økt omsetningen med nesten 50 % fra i fjor, og vi har fått ut alle årets båter. Dermed går vi vinteren og neste år i møte, med null overliggere. Det er vi fornøyd med, men vi skulle gjerne hatt litt flere bruktbåter å selge.

Nautic Norway har omstilt seg mye de siste årene fra 2010, da de stort sett var i event og seilbåt markedet. I dag har de etablert seg godt i High-end markedet, med varemerker som Windy, Draco og Goldfish.

Nautic Norway er best kjent som Vestlandets seilbåtforhandler av Jeanneau, og merket er fremdeles med i porteføljen, og langt fra glemt. Vi trenger flere seilbåter, forteller Wollertsen, og spesielt for utleie. Vi har stor etterspørsel fra utenlandske kunder som ønsker å leie seilbåt og seile langs Norskekysten. De etterspør størrelser fra 35 fot og oppover, så her skulle vi gjerne hatt flere som vil leie ut seilbåten sin.

Nautic Norway har finansieringspakker for kjøp av ny båt, og deretter "inntekter" til eier ved utleie av båten. Dette er en veldig fin måte å eie seilbåt på, forklarer Wollertsen, da utleien stort sett dekker alle utgiftene ved det å ha seilbåt. Går du med planer om ny seilbåt, er det en god ide å se på regnestykket, men du må være villig til at båten er utleid i perioder. Men for mange er dette en måte å oppnå drømmen om egen båt.

Ellers er forvetningene til Wollertsen og Thorrud for 2016 "status quo". Vi kan ikke styre markedet, men en gunstig rente er positivt og så håper vi på mye godt vær. Det er alltid positivt for båtlivets mange gleder.