2011-03-08-13aeb6cef8e8f2d2702070840a0cbf2c3092f67a Ekstra brannsikkerhet med Bonet selvutløsende ampull

Nyhet – Slukk Brannen!

Den selvutløsende Bonpet-ampullen er et nytt og revolusjonerende brannsikringsprodukt. Hver ampull sikrer et område på 8 kubikkmeter. (2x2x2m).

Oppstår det brann innenfor området hvor ampullen er montert, vil ampullen utløse seg automatisk når temperaturen på væsken i ampullen har oppnådd 90 grader, forteller Asgeir Hoddevik til Baatsans på telefonen.
Bonpet System Norway som er importør og rettighetshaver i Skandinavia (-Finland) kan treffes på båtmessen "Sjøen for alle" på Lillestrøm - stand: D06-36 sammen med representanter for autorisert forhandler, www.slukkbrannen.no 

Produktet er lite kjent i Norge og har ennå ikke vært mye omtalt, dette ønsker forhandlere å endre på.
Produktet kan lett monteres/ettermonteres i motorrom og andre strategiske plasser hvor man har behov for en rask reaksjon. Produktet erstatter ikke eksisterende brannslukkingsutstyr som for eksempel: godkjent håndslukker, ABC pulverapparat og husbrannslange, forteller Hoddevik, men Bonpet benyttes som supplerende produkt for økt sikkerhet og trygghet. Vesken som kommer ut er helt ufarlig for mennesker, og kan hindre store skader.

Vi ser produktet kommer i flere farger, er det forskjell på dem? Nei, det er bare en design detalj. Produktet kan også brukes i hjemmet, f.eks på kjøkkenet og da er det bra at ampullen passer godt inn i forbrukers miljø, forteller Hoddevik.

Produktet holder strenge sertifiseringskrav og opererer med ISO-9001 sertifisering

Fakta www.slukkbrannen.no:

Sertifiseringer: Bonpet-produktene er sertifisert i mer enn 40 land. De er blant annet testet og sertifisert av VNIIPO (medlem av European Group of Official Laboratories for Fire Testing). Bonpet kan skilte med at de har det eneste brannsikringsproduktet som har fått godkjenning og anbefaling fra Japan Ministry of Transport. Alle fabrikkene som produserer Bonpet-produkter opererer med ISO-9001 sertifisering.
Bonpet-ampullene er håndlaget, og hvert eksemplar er kontrollert av fabrikkens personale
Det har til nå aldri forekommet feil på Bonpet-ampuller. Produsenten gir derfor en selvforsikring med hvert produkt. Anerkjente TRIGLAV og Barkley & Lloyd forsikringsselskap utbetaler inntil 1 million dollar dersom ampullen svikter ved brann innenfor dekningssonen til ampullen.

Prisen på en ampull er Kr 2,595 inkl. mva