2011-02-25-145b43138df73ff9d00e71fcbadb2408652839ab Porten er åpen igjen i Dolviken - Nye Norsk Båtsenter!

Ny giv for Princess - båter i Dolviken

En gledelig nyhet for alle Princess kunder, og Nye Norsk Båtsenter! Baatsans var i kontakt med Olav Stølsli som kunne fortelle at han nå flytter tilbake til Dolviken.

I dag kom følgende pressemelding fra Nye Norsk Båtsenter:

Etter konkursen hos den norske Princess importøren, Norsk Båtsenter AS i månedsskiftet januar/februar i år, er aktiviteten i ferd med å komme i gang igjen.

Arne Høvik etablerte Norsk Båtsenter i 1984 og drev det til å bli en av Europas største forhandlere av Princess båter. I 2006 ble virksomheten solgt til Johs Lunde Marine Group.

Da det ble klart at selskapet ville havne i skifteretten, ble Arne Høvik kontaktet av Princess Yachts Int Plc med tilbud om ny avtale som eneimportør og forhandler i Norge og deler av Sverige. Arne Høvik fikk med seg sin tidligere salgssjef og gode samarbeidspartner gjennom mange år; Olav Stølsli og sammen besluttet de å sette i gang igjen.

Nye Norsk Båtsenter AS ble stiftet 8.februar og registrert 10.februar.
Bak selskapet står Haki Vest AS (90 %) som Arne Høvik eier sammen med Kjell Haugland, samt Stølsli Marine AS (10 %) der Olav Stølsli (Stølsli Marine AS) er eneaksjonær. Aksjekapitalen ved stiftelse var kr 100 000, men er nå forhøyet til kr 20 mill etter at det ble klart at brikkene ville falle på plass.

21. februar signerte nemlig Nye Norsk Båtsenter AS den nye importør/forhandleravtalen med Princess Yachts International Plc. Samtidig har Nye Norsk Båtsenter AS inngått avtale med konkursboene Norsk Båtsenter AS og Norsk Båtsenter Service AS om overtakelse av deler av disse selskapenes virksomheter. Denne avtalen er nå endelig godkjent av konkursboene og av de konkursrammede selskapenes bankforbindelser.

20 ansatte i de tidligere virksomhetene er tilbud ny jobb. Alle har takket ja og er mer enn klare til å starte opp igjen. I tillegg er finansieringen sikret, slik at alt nå ligger til rette for å starte arbeidet med å betjene gamle, så vel som nye båtkunder, enten det gjelder kjøp av ny båt eller salg eller service på den gamle.

Kunder som hadde bestilt båter gjennom Norsk Båtsenter AS er sikret levering av båtene gjennom Nye Norsk Båtsenter AS som har overtatt kontraktene med alle rettigheter og forpliktelser.

Nye Norsk Båtsenter AS vil dessuten kunne tilby et utvalg av nye Princess - båter fra produsenten for levering frem mot sommeren allerede fra åpningen av. I tillegg til dette har Nye Norsk Båtsenter AS besluttet å videreføre kontraktsgarantier på tidligere solgte Princess - båter der slike garantier fortsatt ville vært gyldige om Norsk Båtsenter AS ikke hadde gått konkurs, og der det er klart at det ville foreligget berettigede reklamasjoner.

De kjente og populære Princess konvoiene, der kundene selv kan hente sine båter på verftet og seile dem hjem i konvoi vil bli gjenopptatt og planleggingen av dette er allerede startet. Også kunder som ser etter brukt båt vil finne noe av interesse hos Nyen Norsk Båtsenter AS. Selskapet har nemlig i avtalen med konkursboet også overtatt et antall brukte båter av ulike merker og i ulike størrelser og prisklasser.

Virksomheten vil fortsatt ha sitt sete i Ytrebygdsvegen 37 med Arne Høvik som daglig leder og Olav Stølsli som nestleder. Disse sitter også i styret, som dessuten består av Kjell Haugland, Terje
Gundersen og Dagfinn Heradstveit (styreleder). De to sistnevnte satt også i styret i Norsk Båtsenter AS før dette ble solgt.

For å ivareta kundene i østlandsområdet, arbeider Nye Norsk Båtsenter AS med å knytte til seg tidligere ansatte Eva Dammen og Svein Åge Fredriksen som underforhandler med base i Oslo området. Også disse er kjente og respekterte navn innen lystbåtmarkedet og i særdeleshet blant Princess kunder. Nærmere detaljer om dette vi følge når alle formaliteter er på plass.

Nye Norsk Båtsenter AS ønsker nye og gamle kunder velkommen allerede fra tirsdag 1. mars. Det planlegges en større markering med en spennende båtutstilling der også representanter for Princess verftet vil være til stede før påske.