Powerboat of the Year 2011!

Det er en stolt Bergens forhandler som viser frem nyheten Jeanneau NC 11 (36 fot) som ble Vinneren av den prestisjetunge tittelen ”European Powerboat of the year 2011” i kategorien Sports båter 40 fot og under, på båtmessen i Düsseldorf tidligere i år.

Baatsans er invitert ut til Ove Kårdal hos Argos Båtsenter som har åpent hus i dag.

Ikke spesielt heldig med været. Nei ”kong vinter” slipper ikke taket så lett, men ut på testtur blir det uansett vær! Båten er kommet til Vestlandet så dette må den tåle, sier Kårdal.

En fantastisk båt å være med i selv om det regner og blåser surt, inne i cockpit er god varme.

Baatsans får prøve seg som fører av båten. Med styreposisjonen på barbord side vil nok noen synes det er uvant, men oversikt i vikeretning er faktisk mye bedre, og etter litt tenker vi ikke over at vi sitter på babord side. Båten ligger perfekt i sjøen og er lett å manøvrere. Båten responderer umiddelbart med litt trykk på spakene. Her står det 2 x D3 Volvo Penta med 200 hk og hekkaggregat, så båten går lett i 32 knop. Nå er båten tom og i ”innflyttet” båt vil nok toppfarten reduseres noe, sier Kårdal. Fin marsjfart vil være ca 25-26 knop. 

Kårdal forteller at båten har fått mye ros og skryt i alle tester. Den har mange smarte løsninger som bare må sees. Blant annet skyvedør ut fra førerplass, benk på akterdekk som kan skyves helt ut på plattform, så du får en gedigen uteplass, skyvedør akter er 3 delt, slik at den i åpen stilling tar minimalt plass. 2 doble lugarer, separat toalett og dusj, pantry og salong oppe med plass til 8 personer. Prisen på båten er rett i overkant av 2 millioner. Mye båt for pengene er vi enig om.

En annen båt Kårdal har store forventninger til er Jeanneau Prestige 50 fot med flybridge. Den ble vist på båtmessen i Düsseldorf tidligere i år. Vi skal på kundetur i april og så langt er det 11 potensielle kunder som har meldt sin interesse. Baatsans var på båtmessen London Boat Show og vet at dette er en båt som vil overraske mange med gode ”skandinaviske” løsninger. Vi besøkte hardtop varianten.

Ønskes mer info om båtene har Argos og Stølsli Marine åpent hus i helgen, og her vil prøvetur med NC11 og øvrige båter være mulig.

Baatsans fikk også teste ”tøffingen” Hansvik ComfortSpeed 630, som vi vil presenteres ved en senere anledning.

Tekniske spesifikasjoner NC11
Lengde: 10,85
Bredde: 3,73
Maks dypg.: 0,90
Tørrvekt: 5900
Drivstoff: Diesel
Tankstørrelse: 700
Vann: 250

 Baatsans har ved en tidligere anledning omtalt alle vinnerene fra Boot, les mer her.