2011-02-22-c1d18a6f677b82a4f2a8721b8b144b7ab888298c Foto: Hydrolift, Hydrolift og Eker Design nominert til Hedersprisen for god design

Et av Norges beste designprosjekter?

Hedersprisen løfter fram landets enere innen design, og skal deles ut av Norsk Designråd onsdag 16. mars under årets fremste designbegivenhet, Designdagen.

 Kilde: Norsk Designråd

Oslo: En bank, en båtmaker, en offshoreleverandør og et IKT-selskap kjemper om Hedersprisen for god design. – Dette er fire prosjekter med svært ulikt utgangspunkt og det ligger an til å bli en av de mest spennende kåringene i prisens 11 år lange historie, sier Eline Strøm-Gundersen i Norsk Designråd.

Hydrolift: Ga finanskrisen på båten.
I finanskrisens kjølvann har et stort antall produsenter av luksusvarer fått alvorlig slagside. Den norske båtprodusenten Hydrolift merket at etterspørselen etter eksklusive speedbåter sank til bunns.

– Våre båter ble oppfattet som for dyre og for spesielle. Vi skjønte at vi måtte henvende oss til et bredere markedssegment, forteller eier og daglig leder Bård Eker. Løsningen ble flerbruksbåten Hydrolift SX-22, som koster halvparten av den nest billigste båten i Hydrolift-porteføljen.

To år senere er den maritime nyvinningen blitt en stor suksess for Fredrikstad-produsenten. – Forrige sesong solgte og produserte vi ti båter, og årets produksjon ser veldig lovende ut. Nå ønsker vi å få båtene synlige i utlandet også, sier Eker.

Ti båter i én
Den nye båten byr på en rekke innovasjoner, blant annet en elektrisk justerbar vindskjerm og et integrert fendersystem. Designen er så fleksibel at man kan montere påhengsmotor fra en hvilken som helst leverandør, og båten er så enkel å klargjøre at Hydrolift markedsfører den under mottoet ”Gone in sixty seconds”.

Les pressemeldingen i sin helhet på www.norskdesign.no

Utmerkelse / år: Hedersprisen for god design - 2011

Kategori: Nominert
 

Bedrift: Hydrolift AS

Prosjektgruppe bedrift: Christoffer Haarbye, Hydrolift AS. - Bård Eker, Hydrolift og Eker Design AS.


Design: Eker Design AS

Prosjektgruppe byrå: Efraim Tangen, Eker Design AS. - Morten Akre, Eker Design AS. - Henrik Sandmark, Eker Design AS. - Victor Rosenvinge, Eker Design AS. - Bård Eker, Hydrolift og Eker Design AS.