2011-02-21-96c7c68802625c150ad4d8f74a3f88a9ce8dccb9 Fornøyde Askeladden representanter, Kjetil Bjørningsøy og Henrik J. Askvik

Optimisme i Bergen!

Resultatet etter Dra til Sjøs messen vil vise seg de kommende uker. Båtbransjen forteller om langt bedre interesse enn forventet. Salgssjef Kjetil Bjøringsøy hos Askeladden fortalte til Baatsans på messens siste dag at de oppnådde tosifret antall solgte båter.

P66 Weekend ble særlig positivt mottatt og fem båter var i ordre allerede første messedag.
I Askeladdens pressemelding presenteres båten som en ny generasjons fritidsbåt, som sammenlignes med bilbransjens kombibiler som såkalte crossovers og mini SUV’s. Lett å komme inn i og som tar deg sikkert og greit fram uansett føre. På samme lest er P66 Weekend utviklet.

P66 er lettdrevet og har stort fartspotensiale, hele 34 knop med 150 HK outboard. P66 er i tillegg prisgunstig. Standard båt med 115 hk Suzuki leveres fra kr 455.000,- og fart med Suzuki DF-150 hk ca. 28 knop.

Baatsans var om bord i P66, og vi forstår godt at dette blir en populær nyhet.  Med en lengde på 6,6 m og bredde 2,50 føles båten mye større.  En flott helgebåt med liggeplass til 4 i kabinen, sittegruppe inne og en smart spesiallaget benk ute som legges helt inntil til ripen, og da kan man stå langs ripen å fiske eller trekke tegner og garn. Lite pantry og eget låsbart toalettrom.

Askeladden hadde en smart stand på årets Dra til Sjøs, med gjennomgang til messen gikk besøkende rett på standen og med godt utvalg av nye båter starter 2011 godt for produsenten.

De etablerer egen CustomLine avdeling på Askvik Kai i Hagavik, Os ved Bergen. Avdelingen er bemannet med fagkunnskaper for mer spesialiserte Askeladden båter.

I Askeladdens CustomLine serie inngår:
Commuter 10
Commuter 8
P65 RIB
C84 Voyager

Ute på bryggen under Dra til Sjøs lå den helt nye P65 RIB. Den minner litt om den “stygge andungen” sier Bjøringsøy og smiler. Med stort selvlensende akterdekk, et skrog på 22 grader og med tube i hypalon takler P65 RIB oppgavene den blir satt til.

P65 er beregnet som arbeidsbåt i forbindelse med fiskeoppdrettsanlegg også for den aktive og proffe brukeren.  I pilothuset sitter du oversiktlig og behagelig i allslags vær. P65 RIB kan utstyres med utenbords eller innenbords motor.

Les mer om Askeladdens planer og modeller på deres Webside www.askeladden.no