2011-02-21-1249633df665ce7c94388ef15fbdde709ec3eb5d Elevene Andre og Simen får kyndig veiledning av Normann Skjoldli

Fagutdanning innen båtbransjen

Baatsans møtte Normann Skjoldli, pensjonert servicesjef fra Sabb motor, sammen med elevene Andre og Simen fra Laksevåg videregående skole. Elevene får kyndig veiledning i motor overhaling av en Iveco M28. De skifter toppakning, tar kontroll av stempler, sylindre og ventiler.

På Norboats stand (interesseorganisasjon for fritidsbåter) under messen Dra til Sjøs, demonstrerte Os Båt og Viknes Båt og Service, vakuumstøping av joller. Thomas Anmarksrud, konsulent i plast og tre, forteller om nye muligheter til å åpne opp faget igjen, innen fagutdanningen for båt her i Vest. Metodene som brukes i dag er fri for lukt og gasser. Vi arbeider her med et helt lukket system. Norbaot brenner for rekruttering av ungdom og dyktige fagarbeidere til bransjen. Norboats Erik Bauer vant årets bransjepris for en fantastisk innsats innen rekruttering.

Vi spør elevene Andre og Simen om de trives; JA, det er kjempe interessant. Vi har mange muligheter inne faget. I dag er det 24 elever fordelt på to klasser. Hvor mange jenter er dere? To jenter, vi var tre men en har sluttet. Normann Skjoldli forteller at jentene er like flink som guttene, og Andre og Simen mener jentene har en stor fordel når de søker jobb etter endt utdanning for det er mangel på jenter i yrket.