2011-02-08-4d0e3d1ce6c2b89333fd8c5e9a8cc41deb0b1b77 Ivar & Kjell ombord Pia, Inger II i bakgrunnen

Når vi venter på sommeren - Classic Motor Boats!

Baatsans sperret øynene opp når to smykker lå ved havn på Knutholmen sommeren 2010. To stk Furuholmen Scheen hadde klappet til kai.

Pia og Inger II er verd en ekstra kikk. Eier Ivar Litland (Pia) og Kjell Denk Bolstad (Inger II) ønsket velkommen om bord.

Ivar forteller: Båten er 45 fot, bygget i 1960. Med en Cummins 300 hk, går den 18 knop og marsjer på 16.

Ivar brukte 10 år på å finne båten, som er en drøm av en båt. Vi kan tenke oss at i 1960 var du ”konge” på sjøen når du kom med en slik. Dette var ikke båten den vanlige mann i gaten hadde penger til. I dag er dette båt for dem med lidenskap og dyktige håndverkere.  Du må ha tid og tålmodighet for å restaurere båten til dagens standard.  Men når du har fått den opp på dagens nivå, kan du lene deg tilbake og bare nyte. Da er det faktisk ikke mere arbeid enn på en plastbåt.

   

Med en slik båt blir det båtferie hvert år, et år sørover og neste år nordover.  Ivar forteller at han liker seg best de årene de går nordover. Knutholmen ble sammen med Silda favoritthavnene i år. De har nettopp kommet fra Bryggedans på Silda. Havnen er fantastisk flott, med to gjestehavner og en koselig pub på kaien.

Pia har hjemmehavn i Bergen Motorbåt forening og Inger II har hjemmehavn i Haugesund. Lars og Nina Bertelsen er også med på tur. De ble matroser på Pia da de fikk motorhavari på deres båt Ina, som også er en Klassisk motorbåt på 32 fot.

Hva er den typiske kommentar dere får når dere kommer til havn med båtene?
-Hvilken lakk har dere brukt? Mye arbeid?

Baatsans går om bord i Inger II og kan forstå mye arbeid er gjort! Båten fremstår som ny, med alt av utstyr… nytt av året var trøster fremme og bak. 6 hk bak og 8 hk foran. Inger II har en Volvo TAMD 74, går 23 knop og er 46,5 fot. Eier Bolstad er på tur med datteren som er 6 år. Hun gikk ombord i en plast båt som lå ved havn, en meget flott cabincruiser, men kommentaren hennes var spontan… ”Her lukter det plast!”.

   

 

Ja, godt opplært er hun naturligvis… og litt påvirket ble vi …

For dem som ønsker å se mer om disse båtene kan besøke nettstedene:
www.cmbweb.no og www.furuholmen.com