2011-02-05-f106af3e0b172acd51e2c4750d15a2f90d6ba6f2 NB Marine's Ardea 32 - Verdenspremiere på Dra til Sjøs

Norsk Jubilant i 2011.

Det er desember 2010 og lansering av Ardea 32 hos NB Marine. I typisk vestlandsvær tok vi turen ut for å se den nye båten. Vi ble ønsket velkommen om bord av Erik Allers som kunne fortelle om flere prøveturer allerede. I dette været? Ja, vi utvikler familiebåter for aktiv bruk hele året. Vi var om bord i prototypen som da allerede var solgt!

Etter telefonsamtale med Salgs- & Markedssjef Ronny Haugland tidligere i dag, 4.2.11, kunne han bekrefte at de har solgt flere.

En god grunn til å snakke med NB Marine i år, er deres 25. års jubileum. I anledningen har den største salgssuksessen, NB 8700 blitt videreutviklet til Ardea 870. En rekke små og store forbedringer har skjedd siden starten i 1997. Båten fremstår i dag som en moderne familiebåt med særegent gode sjøegenskaper, stødig, retningsstabil og ikke minst trygg båt. Dette feires med en festpris i jubileumsåret.

Når det gjelder båtårets forventninger og året som gikk, kan Haugland fortelle at  året 2010 ble bedre enn forventet for NB Marine. I 2011 ser de for seg en liten økning.

Nye Ardea 32 er lys og trivelig båt med god sikt og full komfort inne. Båten er utstyrt med 2 styreplasser, en inne og en ute (standard). Veldig praktisk om man bruker båten alene, eller på fine sommerdager. Ny løsning i pantry med kun skuffer, som er mer praktisk enn skap. Treverket inne er lys eik.  Stor sosial U-salong og integrert co-pilot stol. Forkabinen har lukket forpigg m/sidestilt dobbeltkøye og barnekøye. Åpen dobbel stikk-kabin og et stort bad med eget dusjkabinett. Det er veldig god takhøyde i båten, lite støy og godt isolert.

Når vi er om bord, er vi så heldig å få besøk av Nils-Kristian Berg-Olsen, konstruktør av båten. Han forteller litt om hva som var viktig for ham under utvikling av båten. Han ville skape mye luft og høyde, men samtidlig ikke ødelegge designet utvendig. Noe vi synes han har lykkes med. Båten har helt klart fått et godt design, fra så vel innsiden til utsiden.

Båten har også et nyutviklet skrog.Førerposisjon
Som en av få norske produsenter blir hele båten produsert hos NB Marine - helt i fra ide til ferdigstilt båt. De utvikler, produserer og selger sine båter i Norge. NB Marine har samlet et stort kunnskapsmiljø på Askøy utenfor Bergen. Alle båtene er klassifisert i CE - design kategori B offshore.

Ardea 32 blir en av verdensnyhetene på båtmessen Dra til Sjøs. Det er vel verdt å ta turen innom, om du er på jakt etter ny båt, eller bare vil ha en kikk, og en hyggelig båtprat.

Tekniske spesifikasjoner:
L max: 10,00 meter
B max: 3,30 meter
Høyde under hardtop på akterdekk: 2,00 meter
Høyde i hovedkabin: 2,09-1,96
Høyde nedgangsparti: 1,87
Høyde toalett/dusj: 1,85
Høyde forkabin: 1,75
Lettskip: ca 4000 kg
Diesel: 2x180 liter
Vann:180 liter
Septik: 120 liter
Varmt vann: 30 liter